joi, 23 aprilie 2015

Pelimeni

Ingrendiente :
Umplutura:
1 kg fileu de curcan
1 ceapa
sare 
piper
patrunjel uscat
5 linguri de apa
Aluatul:
4 oua 
500-600 g faina 
1 pahar de apa cal.
sare 

Prepararea:
Aveti nevoie si de o forma pentru pelimele sau le puteti gati cu un pahar .
Fileul de curcan se spala si se taie bucati ca sal tocam.
Dupa ce tocam carnea si ceapa in tocatura adaugam sare piper si patrunjel uscat.
Si apa se adauga ca sa nu iasa carnea uscata se recomanda la orce tocatura de adaugat apa .
Intr-un bol se pune 4 oua sare si se bat bine.
Apoi adaugam apa calduta si faina.
Si framintam aluatul.
Se inparte aluatul in 4 bile si se lasa sa se odihnesca cu un prosop deasupra.
Fiecare bila de aluat se intinde suptire si se aseaza pe forma presurata cu faina de pelimele .
Cu o lingurita mica umplem gaurile cu tocatura.
Cind terminati mai punem deasupra o foie de aluat subtire.
Se presoara cu faina si presam cu citorul.
Iata si rezultatul.
Se ea un fund sau un platou si se presoara cu faina si rasturnati atent pelimelele.
Se pot congela si sa le pastrati pentru pofte mari :)
Intr-o cratita daugati apa sare citeva boabe de piper si o frunza de dafin.
Cind incepe a fierbe adaugam in ea pelimelele.
Se fierb cam 5-7 min pina se ridica deasupra .
Se scot frumusel din apa cu o lingura cu gauri si le puneti in
farfurie cu bucati de unt.
Se servesc calzi cu smintina si sos de otet.
Sa aveti pofta mare!!!



























marți, 14 aprilie 2015

Compot cu capsune

Ingrendiente:
1 kg de capsune 
100 g de zahar
1 batonas de scortisoara
1 virf de cutit sare de lamie
1 litru de apa
Prepararea:
Se spala capsunele si le taiati in 2 si se pun in cratita .
Adaugam apa .
Si se pune la foc sa fiarba.
Ferbem 10-15 min si compotul e gata.
Savurati cu placere!!!






vineri, 3 aprilie 2015

Placinte cu verdeata

Ingrendiente:
1 pachet de aluat fillo
6 oua 
500 g brinza 
1 legatura de ceapa verde
1 legatura de marar 
4 linguri de smintina sau maioneza
sare
Prepararea:
Intr-un bol punem brinza ouale ceapa taiata rondele mici mararul tocat 
si sare dupa gust.
In alt bol se punem smintina (cu maioneza placintele sunt mai pufoase) si ouale batem bine.
Cuptorul se incalzeste 200°.Si pe masa se pune 2 foi de fillo.
Ungem atent cu o perie aluatul.
Pe marginea aluatului uns se pune brinza .
Si incepem a rula de 2 ori apoi indoiem marginile inauntru si 
continuam sa rulam pina la sfirsit.
Asezam atent placinta in tava .
Inainte de a baga tava in cuptor se unge cu ou si maioneza.
Se coace timp de 20-25 min pina devin aurii.

Sa aveti pota mare!!!