joi, 30 iulie 2015

Tort cu miere si fructe de padure

Ingrendiente:
4 linguri miere de albini
4 oua
100 g unt
1 pahar de zahar
1 lingurita bicarbonat de sodiu
3 pahare de faina
1 L smintina
250 g mascarponi
2 plicuri de vanili
100 g fructe de padure 
1,5 pahare de zahar
Prepararea:
Intrun bol punem mierea zaharul si untul.
Bolul se pune pe baie de aburi.
Se lasa pina se topesc ingrendientele si mestecam bine adaugind cite un ou .
Apoi se adauga si bicarbonatul.
Toata compozitia se amesteca si se lasa pina se mareste.
Incet se adauga faina .
Cind se ingrosa se scote si se framinta aluatul.
Cind este aluatul gata se pune pe masa si se inparte in 8 bucati.
Se ia foi de copt si intindem turtele pe ea .
Le dam forma rotunda,intre timp cuptorul este incalzit la 200 °.
Fiecare turta se coace pina prinde o culoare aurie.
Dupa ce sau racit toate turtele gatim crema si ungem fiecare turta cu crema.
Si intre ele se adauga fructele de padure.
Torta se decoreaza dupa dorinta.
Se lasa 1 ora la temperatura camerei apoi il punem in frigider.
Pofta buna!!!





















vineri, 24 iulie 2015

Salata de vara

Ingrendiente:
1 salata verde
1 castravete
1 conserva de porumb
2 rosii
ulei
1 lingura de mustar
1lingura de miere
sare
Prepararea:
Legumele se spala bine in multa apa.
Si uscam salata.
In bol se pune 1 lingura de miere su una de mustar un pic de ulei si sare dupa gust.
Mestecam bine pina optinem un sos .
Taiati rosiile si castravetele in felii.

Apoi se pun frumusel in bol.
Nu uitati si de porumb.
Inainte dea servi salata se amesteca bine.
Pofta buna!!!














marți, 21 iulie 2015

Prajitura cu prune

Ingrendiente:
150 g faina
100 g faina de migdale 
100 g zahar brun 
3 oua
200 ml de frisca
1 pliculet praf de copt 
2 pliculete zahar vanilat
300 g prune
zahar pudra
Prepararea:
Intrun bol punem zaharu,zahar vanilat ,ouale si le batem cu mixerul.
Apoi adaugam frisca.
Dupa ce se bate bine ingrendientele adaugam faina si faina de migdale.
Praful de copt.
Mestecam pina se omogenizeaza aluatul.
Incalzim cuptorul la 180° ,si se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu unt si faina.
Prunele se spala bine si se taie in jumate.
Le asezam frumusel in tava peste aluat .
Tava se baga in cuptor timp de 30-35 min.
Prajitura este gata cind trecem testul cu cutitul.
Il lasati sa se raceasca apoi se pudreaza cu zahar pudra.
E o prajitura pufoasa si delicioasa daca doriti sa fie mai duc se adauga mai mult zahar.
Pofta buna!!!