vineri, 27 noiembrie 2015

Salata de ridiche neagra

Ingrendiente :
2 ridichi negre
1/2 suc de lamie
2 linguri de zahar
sare
ulei
Prepararea:
Toti cunoastem ca exista doua sorturi de ridiche primul sort care apare primavara si a doilea sort apare toamna .Ridichea neagra este foarte gustoasa si sanatoasa pentru cei ce o iubesc,bogata in vitamine.Va propun o reteta tare simpla si delicioasa!!!
Se curata ridichea si se spala apoi scurgem o jumate de lamie.
O trecem prin razatoare.
Intrun bol punem sare zahar sucul de lamie .
Si mestecam bine pina se topesc ingrendientele.
In marinada pregatita se adauga ridichea si ulei.
Mestecam bine si punem la rece pe 1 zi sau 2 zile astupata bine ca sa nu dea miros in frigider.
Salata este marinata si o serviti cu placere!
Se poate de folosit si ulei de masline.Pofta buna!!!
Si serviti salata cu cei dragi voua!!!













joi, 19 noiembrie 2015

Biscuiti ,,Ochi de Ingeri"

Ingrendiente :
240 g de faina
50 g nuca de cocos
150 g unt 
2 galbenusuri de ou
70 g zahar pudra
1 buc. esenta de vanilie
sare un virf de cutit
1 lingura coaja de lamie rasa
100 g dulceata  
Prepararea:
Acesti biscuiti sunt foarte deliciosi si se topesc in gura merita de incercat nu numai de sarbatori,sunt usor de pregatit si usor dispar din fata ochilor :) spor la gatit!!!
Intr-un bol se pun toate ingrendientele in afara de faina.
Amestecam bine ingrendientele si adunam aluatul.
Se face o bila mare si se pune in frigider pe 2 ore.
Dupa 2 ore incepem a da forma biscuitilor ,aluatul se taie bucati mici si facem bilute .
Pe o tava cu hirtie de copt asezam bilutele din aluat .
Cu degetu mare sau cu citoru se face o adincitura in mijlocu fiecaruia.
Se incalzeste cuptorul la 200° si se coc timp de 10-12 min.
Pina incep usor sa se rumeneasca.
Dupa se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.
In fiecare adincitura se adauga dulceata dupa gust,se lasa peste noapte ca sa se usuce 
dulceata.Asa va fi mai usor de mincat si sa nu va murdariti sau sai puteti aseza intro cutiuta.
Din cantitatea scrisa iese numa bine o tava plina de biscuti ,dar va recomand sa dublati cantitatea finca sunt atit de fragede aromate ca nu vor sta mult timp .
Pofta buna!!!


















marți, 17 noiembrie 2015

Ardei murati cu varza

Reteta acestor ardei e un deliciu si o reteta traditionala.Strabunicile,bunicile sunt sigur ca gateau mereu acesti ardei in cantitati mari si se tineau in bordei si nu lipseau niciodata pe masa cind se gatea o fripturica sau mese de sarbatori.Se mai zice cite bordeie atitea obiceie!!!
Ingrendiente:
15 ardei 
2 kg de varza
3 morcovi
3 cepe mari
telina proaspata
70 ml de ulei
4-5 catei de usturoi
sare 
Prepararea:
Ardeii se spala si se curata restu legumelor.


Apoi ardeii se uparesc timp de 5 minute.
Si se pun la scurs,ardeii devin mai moi si se umple mai usor.
Urmatoarea etapa e sa taiem ciapa pai si se caleste .
Cind ciapa devine moale steclie adaugam morcovul.
Se lasa pe foc 5 min apoi sa se raceasca.
Varza se taie si ea pai apoi se amesteca bine cu sare .
Cind e rece ceapa si morcovii se amesteca inpreuna cu varza.
Intrun vas se pune citeva fire de telina si usturoi.
Incepem a umple ardeii cu varza.
Si in capat adaugam cite o frunza de telina.
Asezam frumos ardeii in vas apoi se preseaza cu ceva greu ca 
sa lase zeama .
Se lasa la temperatura camerei timp de 1 zi sau 2 si observati ca ardeii lasa zeama.
Apoi gustati zeama si daca e acrie se pun ardeii la rece sa se mureze timp de 7-8 zile.
Acestia sunt ardeii murati cu varza  va propun sa ii incercati sunt gatiti cu mare drag pentru 
familia mea mai ales sotu e iubitor de muraturi .
Spor la gatit gospodinele!!!