sâmbătă, 19 martie 2016

Placinte din aluat intins




Ingrendiente:
1 ou
4 linguri de ulei
sare
100 ml vin alb de casa
200 ml apa
500-600 gr faina
ulei
Umplutura 1 :
500 gr brinza 
3 oua 
sare
Umplutura 2 :
1 ceapa 
3 cartofi
sare 
ulei
piper
Prepararea:
Orce gospodina vrea sa isi bucure familia cu ceva gustos gatit de casa!Aceste placinte iau un pic de timp dar se merita ,va las sa urmariti reteta pas cu pas si la sigur ca dupa o sa aveti o pofta nebuna de a face placinte din aluat intins cu vin alb de casa!!!
Intr-un vas se pune apa calduta,ulei,vin,ou sare si mesteacam bine cu telu.
Incet adaugam faina.
Framintam aluatul cu mina.
Va iesi un aluat molcalut il acoperim cu o folie de plastic  si se lasa sa se odihneasca 30 min.
Cit se odihneste aluatul ne ocupam de umplutura cu brinza si cartofi.
In brinza se aduga oua sare dupa gust si se amesteca bine.
Pantru umplutura cu cartofi e nevoie de :
Se rade ceapa prin razatoare si cartofii.
Se pune sare si se lasa cartofii sa se scurga intro strecuratoare (finca cartofii lasa suc si ceapa).
Dupa se amesteca se adauga piper si ulei.
Pe masa se presoara un pic de faina si inpartim aluatul in citeva bile mici.
(eu am gatit 2 portii de aluat)
Fiecare biluta se suceste un pic cu citorul si se unge cu ulei .
Dupa ce leam turtit pe toate si uns cu ulei pe masa se pune un prosop si 
se ea cite o turta si incepem atent a o intinde .
Se intinde cu grija pina devine foarte subtire ca o foia de tigara.
Pa margina se pune umplutura cu brinza sau cartof.
Si incepem a rula .
Se ruleaza rapid cu prosopu .
Apoi fiecare margine se suceste in forma de melc.
Asa arata placintele sucite.
Le asezam frumos pe o tava tapetata cu hirtie de copt si le ungem cu ulei deasupra.
Se coc in cuptorul preincalzit la 200° pina devin rumene timp de 25-30 min.
Cind placintele sunt rumene pe o parte si alta se ung cu apa si se pune peste ele un prosop.
Se servesc calde sau reci cu un pahar de vin bun din tara!!!
Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu