Ingrendiente:
250 g margarina
200 ml de apa
150 ml ulei
500 g brinza
600 g faina
1 lingurita de zahar
1lingurita de sare
Prepararea:
Margarina,zaharul,sarea se pune intr-un bol pe baie de aburi sa se topeasca.
Dupa ce sa topit se pune apa daca e nevoie de sare mai adaugati un pic.
Adaugam faina si incepem a framinta aluatul.
Se va primi un aluat molcalut.
Pa masa presuram faina si facem bilute mici.
Va iesi 16-18 placintele
Apoi fiecare biluta se turteste un pic cu citorul.
Turtele se presoara cu faina si se pun una peste alta cite 3.
Dupa ce am terminat de turtit toate bilele se ea prima turta si o intindem cu mina.
Intindem aluatul foarte atent sa nul rupem.
Stropim cu ulei .
Si inpaturim aluatul urmati pasii.
La mijloc se pune umplutura.
Si dam forma unei placinte.
Asezam platintele pe o tava si se coc la 200° timp de 20-25 min.
Se vor coace pina devin aurii.
Daca sunt si partea de jos aurii placintele sunt coapte.
Pofta buna.
Аурелия се примеште ка фоетаж алуатул ??
RăspundețiȘtergereDa Dorina se primesc ca foietajul da mai bune se topesc mincind.
RăspundețiȘtergere