Ingrendiente:
4 linguri miere de albini
4 oua
100 g unt
1 pahar de zahar
1 lingurita bicarbonat de sodiu
3 pahare de faina
1 L smintina
250 g mascarponi
2 plicuri de vanili
100 g fructe de padure
1,5 pahare de zahar
Prepararea:
Intrun bol punem mierea zaharul si untul.
Bolul se pune pe baie de aburi.
Se lasa pina se topesc ingrendientele si mestecam bine adaugind cite un ou .
Apoi se adauga si bicarbonatul.
Toata compozitia se amesteca si se lasa pina se mareste.
Incet se adauga faina .
Cind se ingrosa se scote si se framinta aluatul.
Cind este aluatul gata se pune pe masa si se inparte in 8 bucati.
Se ia foi de copt si intindem turtele pe ea .
Le dam forma rotunda,intre timp cuptorul este incalzit la 200 °.
Fiecare turta se coace pina prinde o culoare aurie.
Dupa ce sau racit toate turtele gatim crema si ungem fiecare turta cu crema.
Si intre ele se adauga fructele de padure.
Torta se decoreaza dupa dorinta.
Pofta buna!!!
Superb! E tortul meu preferat, insa nu am gustat niciodata cu fructe de padure. Cred ca e o combinatie delicioasa!
RăspundețiȘtergereFructele da o nunata acrie asa placut daca mai pui si nuci e o bomba :)
RăspundețiȘtergereSpuneti-mi, va rog,daca mascarpone se poate de inlocuit cu alt ingridient?
RăspundețiȘtergereDa se poate cu frisca de inlocuit sau puneti numai smintina.
Ștergeremultumesc
RăspundețiȘtergereCu placere!!!
ȘtergereAura, ia zi te rog frumos si mie daca pot sa pregatesc foile cu ceva timp inainte de a pregati tota, si cum sa le pastrez mai bine foile.
RăspundețiȘtergereSa zicem cu o saptamina inainte.
Irinella sigur ca le poti gati ,ca sa se pastreze le pui pe un platou si astupat cu un prosop sau cum am eu un suport din plastic pentru torte si le bag acolo ,mai e o solutie sa le invelesti cu folie de aluminiu.
RăspundețiȘtergere