miercuri, 7 octombrie 2015

Prajitura cu smochine si nuci

Ingrendiente:
7 smochine proaspete
3 oua 
200 g faina
100 g faina de migdalii
100 g zahar
100 g unt
2 plic. zahar vanilat
1 pahar de chifir
1 lingurita praf de copt
50 gr de nuci
50 gr de migdalii feliate
zahar pudra
2 linguri de cacaua
Prepararea:
Intr-un bol mare amestecam 3 oua,zahar si zaharul vanilat.
Apoi adaugam untul moale si paharul cu chifir .
Mestecam totul bine.
Adaugam ingrendientele uscate: faina,faina de migdalii si migdalii feliate 
praful de copt.
Separam aluatul in 2 parti si in adoua parte adaugam cacaua.
Intr-o tava tapetata cu unt si faina turnati primul strat de aluat cu cacaua.
Apoi a doilea strat alb.
Fructele se spala bine si se taie dupa dorinta ,le asezam in tava.
In fiecare fruct adaugam cite o lingurita de zahar.
Spre sfirsit adaugam nuci si migdalii.
Cuptorul se incalzeste la 180° si se coace timp de 35-40 min.
Cind prajitura este racita se pudreaza cu zahar pudra.
Serviti cu drag !!!






























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu