vineri, 30 decembrie 2016

Cornulete cu visine

Ingrendiente:
200 g untura 
200 g smintina
500 g faina
250 g zahar pudra
1 borcan de visine
Prepararea:
Amintiri din copilarie cele mai delicioase fursecuri ce se topesc in gura si care nu lipsesc pe masa de sarbatori.Aceste fursecuri se pot gati si cu unt si cu margarina dar pentru noi sunt mai delicioase cu untura .Umplutura se face la dorinta cu visine cu dulceata cu nuci,mia placut varianta cu brinza de vaci si stafide cu gust de vanilie .
Ingrendientele se tin la temperatura camerei se pun intr-un bol si se mesteca .
Apoi adaugam faina cite un pic.
Am inceput a amesteca ingredientele in robot si dupa lam framintat aluatul cu mina.
Va iesi un aluat moale ce nu se lipeste de mini.
Se pune aluatul intro pelicula si se lasa la rece pe noapte in frigider.
Daca nu aveti timp il puteti lasa pe 2 ore.
Visinele se pun intr-o strecuratoare sa se scurga de suc.
Din aluat formam bile mici si fiecare bila se intinde cu citorul ca pe o turata suptire.
Se inparte in 8 parti si punem umplutura peste ele.Aici am incercat si in fisii lungi 
pentru a face cu brinza in forma de triunghi.
Fiecare fisie se ruleaza.
Se aseaza pe tava tapetata cu hirtie de copt.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180° si se coc pina devin usor aurii.
Cit sunt fierbinti se trec fiecare cornulet prin zahar pudra.
Se pun intrun saculet sau chiar o cutie se vor pastra bine 1-2 saptamini.
Va doresc sarbatori fericite si pofta buna!!!

















Un comentariu: