joi, 5 aprilie 2018

Tort ,,Stefania"

Ingrediente :
460-500 gr faina
200 gr smintina
170 gr de zahar
50 gr unt 
3 galbenusuri de oua
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita suc de lamie
1 plic zahar vanilat
Crema:
400 gr smintina 
300 gr frisca
sau mascarponi
150 gr zahar
1 plic zahar vanilat
visine,nuci
Prepararea:
Un tort delicios cu ingrediente putine ce il adora majoritatea clientilor mei.
Am decis sa postez reteta pe blog sa fie mai usor pentru gospodinele incepatoare , 
 sa savureze si sa bucure pe cei dragi cu ceva nou si deosebit.
Sursa de inpiratie o am de pe situl rusesc odnoklassniki.ru 
Ingredientele pentru aluat sa fie lasate la temperatura camerei.
Intr-un bol punem smintina zaharul untul si galbenusurile de oua.
Se mesteca bine cu un tel pina se topeste zaharul.
Adaugati bicarbonatul de sodiu stins cu suc de lamie.
Punem faina si incepem a framinta aluatul.
Eu il framint pe masa imi este mai usor.
Aluatul va iesi moale il acoperiti cu pelicula de bucatarie  si il lasati 20 min 
sa se odihneasca.
Dupa se imparte aluatul in 8 bucati si formati bilute.
Pe o foaie de hirtie intindem fiecare bila de aluat .
De lungimea 22-23 cm si foarte subtire.
Se coace in cuptorul incalzit la 200 grade timp de 5 min
pina devine putin auriu deschis la culoare.
Cam asa vor iesi foile de subtiri dupa coacere.
Foile dupa ce sau racit asamblam tortul.
Crema se bate pina devine pufoasa.
Smintina si frisca mereu o pun de 30% daca nu am frisca pun mascarponi.
Fiecare foaie se unge bine cu smintina apoi se pune
visine feliate si nuci dupa dorinta.
La sfirsit ungem bine marginile si suprafata se lasa cam o ora 
la temperatura camerei dupa se pune la rece pe noapte.
Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia  cu crema sau glazurat cu ciocolata .
Mai jos va las citeva torte decorate pentru inspiratie.
Gatiti cu drag si Pofta buna,
pe curind !





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu