joi, 23 aprilie 2015

Pelimeni

Ingrendiente :
Umplutura:
1 kg fileu de curcan
1 ceapa
sare 
piper
patrunjel uscat
5 linguri de apa
Aluatul:
4 oua 
500-600 g faina 
1 pahar de apa cal.
sare 

Prepararea:
Aveti nevoie si de o forma pentru pelimele sau le puteti gati cu un pahar .
Fileul de curcan se spala si se taie bucati ca sal tocam.
Dupa ce tocam carnea si ceapa in tocatura adaugam sare piper si patrunjel uscat.
Si apa se adauga ca sa nu iasa carnea uscata se recomanda la orce tocatura de adaugat apa .
Intr-un bol se pune 4 oua sare si se bat bine.
Apoi adaugam apa calduta si faina.
Si framintam aluatul.
Se inparte aluatul in 4 bile si se lasa sa se odihnesca cu un prosop deasupra.
Fiecare bila de aluat se intinde suptire si se aseaza pe forma presurata cu faina de pelimele .
Cu o lingurita mica umplem gaurile cu tocatura.
Cind terminati mai punem deasupra o foie de aluat subtire.
Se presoara cu faina si presam cu citorul.
Iata si rezultatul.
Se ea un fund sau un platou si se presoara cu faina si rasturnati atent pelimelele.
Se pot congela si sa le pastrati pentru pofte mari :)
Intr-o cratita daugati apa sare citeva boabe de piper si o frunza de dafin.
Cind incepe a fierbe adaugam in ea pelimelele.
Se fierb cam 5-7 min pina se ridica deasupra .
Se scot frumusel din apa cu o lingura cu gauri si le puneti in
farfurie cu bucati de unt.
Se servesc calzi cu smintina si sos de otet.
Sa aveti pofta mare!!!



























2 comentarii: