marți, 17 noiembrie 2015

Ardei murati cu varza

Reteta acestor ardei e un deliciu si o reteta traditionala.Strabunicile,bunicile sunt sigur ca gateau mereu acesti ardei in cantitati mari si se tineau in bordei si nu lipseau niciodata pe masa cind se gatea o fripturica sau mese de sarbatori.Se mai zice cite bordeie atitea obiceie!!!
Ingrendiente:
15 ardei 
2 kg de varza
3 morcovi
3 cepe mari
telina proaspata
70 ml de ulei
4-5 catei de usturoi
sare 
Prepararea:
Ardeii se spala si se curata restu legumelor.


Apoi ardeii se uparesc timp de 5 minute.
Si se pun la scurs,ardeii devin mai moi si se umple mai usor.
Urmatoarea etapa e sa taiem ciapa pai si se caleste .
Cind ciapa devine moale steclie adaugam morcovul.
Se lasa pe foc 5 min apoi sa se raceasca.
Varza se taie si ea pai apoi se amesteca bine cu sare .
Cind e rece ceapa si morcovii se amesteca inpreuna cu varza.
Intrun vas se pune citeva fire de telina si usturoi.
Incepem a umple ardeii cu varza.
Si in capat adaugam cite o frunza de telina.
Asezam frumos ardeii in vas apoi se preseaza cu ceva greu ca 
sa lase zeama .
Se lasa la temperatura camerei timp de 1 zi sau 2 si observati ca ardeii lasa zeama.
Apoi gustati zeama si daca e acrie se pun ardeii la rece sa se mureze timp de 7-8 zile.
Acestia sunt ardeii murati cu varza  va propun sa ii incercati sunt gatiti cu mare drag pentru 
familia mea mai ales sotu e iubitor de muraturi .
Spor la gatit gospodinele!!!





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu