miercuri, 27 ianuarie 2016

Risotto cu creveti si dovlecel

Ingrendiente:
200 g de orez
150 g creveti fierti
1 dovlecel
ceapa verde
1 L de bulion
40 g de parmezant (sau
cascaval dupa dorinta)
2 linguri de ulei
20 g de unt 
sare piper
Prepararea:
Se taie ceapa si se caleste in ulei un pic.
Apoi adaugati orezul peste ceapa si lasati sa se prajeasca 2-3 min.
Dovlecelul se taie dupa dorinta.
Si se adauga si el peste orez si ceapa.
Adaugam jumate de bulion.
Lasati sa fiarba la foc incet si cind scade bulionul adaugam crevetii ferti
si restu bulionului.
Cind aproape este gata orezul se pune untul si se condimenteaza dupa gust .
Spre sfirsit am adaugat cascavalul .
Se stinge focul si se lasa cu capc 10 min.Il servim cald .
Pofta buna!!!














2 comentarii:

  1. Aura, eşti senzaţională în ale gătitului!
    De aş avea eu inspiraţia ta.
    Îmi place că faci totul ca la carte.
    Bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de apreciere!!!O fac cu mare drag si sper sa fie de ajutor pentru cei ce vor sa incepa a gati.

      Ștergere