joi, 3 martie 2016

Gaina umpluta cu clatite

Ingrendiente:
1 gaina de 1,5 - 2 kg
6 clatite
2 cepe mici 
2 catei de usturoi
150 g de ciuperci 
(din conserva)
150 g unt 
100 g cascaval
1/2 ardei rosu
2 oua
paprica rosie
sare 
piper
verdeturi

Prepararea:
Cum am mai spus gainusa ,,Cracanata" e rumioara gustoasa si e cea mai inportanta 
vedeta pe masa de serbare .
O reteta tot gatita de mine si postata pe acest bog
 http://www.povarenok.md/ro/vtorye-blyuda/blyuda-iz-myasa/item/gaina-umpluta-cu-clatite.html
de data aceasta am mai facut citeva modificari !
Incepem a pregati in primul rind clatitele,leam gatit mai mult pe baza de ou ca omleta.
Se mai pot pune clatite normale dupa orce reteta gatita.
Dupa ce sunt gata clatitele se taie ceapa si se caleste .
Apoi ne ocupam de gaina se spala si se sterge cu hirtie de bucatarie.
Taiati aripile daca doriti se lasa cum sunt.
Si incet cu ajutoru unui cutit scoatem pielea de pe gaina.
Am inceput de la fund in sus pulpele mici si aripile se lasa.
Acesta e procesul.Mai detailat se pot gasi aici 
http://gotovim-doma.ru/view.php?r=53-recept-Kuritsa-farshirovannaia-blinami
Carnea se scoate de pe oase si o tocam cu ceapa calita.
In carnea tocata se pune oua sare piper verdeturile si usturoiul pisat.
Se scoate pelia de pe gambe se sareaza pipareaza apoi se pune cite o bucatica de unt si se 
pun la loc.
Dupa se ia cite o clatita si se unge cu tocatura si cascaval .
In mijloc se pune cite o fisie de ardei rosu.
Rulam clatita .
Se repeta acest proces de 6 ori si fiecare clatita se umple in  pielea da gaina.
Intre straturi se mai pune cite o bucatica de unt .Va iesi o gainusa suculenta si gustoasa.
Cu scobitori foarte delicat prindem pelea in ambele parti.
Cateii de usturoi se preseaza cu cutitul.
Gaina se aseza pe o tava tapetata cu hirtie de copt cu burta in jos si punem 
cateii de usturoi sub aripa burta.
Ungem cu o pensula gaina cu maioneza sau smintina.
Se condimenteaza cu sare si piper si paprica.
Se coace in cuptoru preincalzit la 180° timp de 60-80 min.
Dupa ce sa copt se lasa sa se raceasca 15 min si se scot scobitoarele  o asezam pe un platou ,o infrumusetati dupa dorinta si se serveste cal sau rece .
Pofta mare la toti !!!




































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu