luni, 14 martie 2016

Tort cu mac si persici

Ingrendiente:
6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
50 g de mac
1 borcan de persici
60 g de zahar
1 plic zahar vanilat
1 plic de gelantina
500 ml smintina
500 g mascarponi
pentru decor fructe dupa dorinta
Prepararea:

Separam 6 oua albusu si galbenusu aparte,in albus se pune zahar si plicul cu zahar vanilat
se bate bine pina devine o spuma alba si lucioasa.
Si micsoram viteza si adaugam incet  cite un galbenus.
Se adauga la rind si faina si macul.
In  forma de silicon tapetata cu unt si faina se toarna jumate din aluat.
Se coace la temperatura de 180° timp de 20-25 min.Dupa mai repetam odata procedura.
Se lasa blatul sa se raceasca.
Pentru restu tortului e nevoie de :
Persicii din borcan se scurg si sucul lor se foloseste pentru a insiropa blaturile.
Crema se bate bine cu zahar si zaharu vanilat pina se omogenizeaza.
In gelantina se adauga 6 linguri de apa si se pune sa se topeasca pe baie de aburi.
Aparte in alt vas mic pune citeva linguri de crema pentru decor .
Persicii se taie cubulete si se adauga in crema plus jumate sin gelantina topita 
si mestecam cu lingura.
Primul blat se insiropeaza bine cu siropul de la persici.
Punem un strat bun de crema cu persici.
Si nivelam bine apoi punem a doilea blat deasupra.
Se unge bine deasupra cu crema si o decorati dupa dorinta.Cu restu gelantinei 
se amesteca cu un pic de sirop si se unge deasupra fructelor ca sa luciasca.
Pofta buna!!!






























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu