marți, 1 martie 2016

Prajitura cu bezea ,,PAVLOVA"

Ingrendiente:
4 albusuri de ou
260 g zahar pudra
1 lingura de amidon
1 lingura suc de lamie
sare un virf de cutit
Crema:
250 g mascarponi
200 ml frisca
100 g zahar
1 lingurita de ceai matcha
Decor:
fructe de padure
capsune
zmeura

Prepararea:
Aici am postat si lincul de unde provine denumirea acestui desert faimos.
http://acasa-la-nevasta.blogspot.be/2015/08/prajitura-cu-bezea-merengue-si-pavlova.html
Se iau albusurile de ou cu zahar pudra sare si se pun intr-un bol si bolul se pune pe baie de aburi.
Mestecam bine pina se topeste zaharul.
Cind albusul devine un pic spumos se  bate cu robotul in viteza mare.
Si se pune si sucul de lamie.
Batem bine pina optinem o spuma  lucioasa si adaugam amidonul si se mai bate 1 minut.
 Cam asa arata crema de bezea.
Se ia un sac pentru patiserie si punem in el crema de albus.
Pe o tava tapetata cu hirtie desenam un cerc de 26 cm.
Incalzim cuptorul la 100° .
Si punem bezeaua peste cercul desenat .
Se pune in asa fel ca sa iasa inauntru loc pentru crema si fructe.
Cu o spatula se intreapta marginile.
Apoi cu forma si sacul de patiserie se fac pe margini niste valuri.
Se baga la cuptor pe 1 ora si 30 min.Atentie nu deschideti cuptorul
si e de dorit ca bezeaua sa se faca cu o zi inainte .
Se lasa sa se raceasca in cuptor .
Pregatim crema: se pun in bol crema mascarponi si frisca, zaharul o lingura de ceai matcha
si se bat la viteza maxima.
Pina se ingroasa bine crema.
Fructele se spala bine si se lasa sa se scurga.
Si incepem asamblarea se pune bezeaua pe un suport apoi in mijloc punem primul 
strat de crema.
Apoi fructe si dinou crema.
Spre sfirsit se decoreaza cu fructe frumos si se presoara un pic de zahar pudra.
A iesit un desert minunat dulce si se topea in gura cu aroma si gust de fructe proaspete.
Pe moment toti am simtit vara cu culori frumoase .
Pofta buna cu drag Pasiunea de a gati!!!































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu