miercuri, 24 februarie 2016

Quiche cu somon si brocoli

Ingrendiente:
pentru aluat:
200 g faina
90 g unt
1 lingura de apa
bazilic uscat
1 ou
sare
umplutura:
4 oua
150 g somon
100 g brocoli
100 g cascaval
1/2 ardei rosu
200 ml frisca
sare 
piper 
Prepararea:
Quiche sau tarta sarata se mai spune se serveste ca aperitiv si cald si rece .Se gateste usor gustos si cu ingrediente sanatoase.Il puteti gati cu diferite legume chiar si cu piept de pui sau cu afumaturi.
De fiecare data il gateam cu aluat foietaj cumparat si regret ....de azi inainte mereu voi gati aluatul  singurica finca nu cere mult timp si e un aluat simplu nu capricios dar si delicios!!!
Pregatirea aluatului:
Intrun vas se pune faina untul moale oul apa sare si framintam aluatul.
Va iesi un aluat molcalut.Se  da forma unei bile mari si il punem la rece pe 1 ora.
Cit se odihneste aluatul se pregateste legumele pentru umplutura:
Fierbem brocoli un pic ,taiem ardeiul si fileul de somon cubulete.
Din frigider se scoate aluatul si il intindem pe hirtia de copt presurind deasupra 
bazilic uscat.
Si se aseaza frumos in tava ,nu am uns tava cu nimic finca e un aluat farimicios si gras.
Daca folositi alt tip de forme puneti hritie de copt va fi usor sa scoateti quichul.
Punem pestele si legumele peste aluat.
Si presuram si cascavalu ras .
Intr-un bol punem ouale , frisca sare piper le batem un pic si optinem o crema.
Si se toarna peste quiche.
Tava se baga in cuptoru incalzit la 180° si se coace timp de 40-45 min.
Din acest aluat sar putea de gatit si niste biscuiti sarati si presurati cu cascaval.
Rezultatul dupa 45 min :
Serviti cu drag .
Pofta buna!!!



















4 comentarii: