luni, 8 februarie 2016

Biscuiti fragezi

   
Ingrendiente:
250 g faina
160 g untura
80 g zahar
1 ou -1 galbenus
1 sare virf de cutit
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
Pentru decor:
50 g ciocolata neagra
1-2 linguri de lapte 
2 lingururi nuca de cocos
Prepararea:
Daca va e dor de copilarie va propun sa gatiti acesti biscuiti care se mai ziceau ,,prajitei" si nu lipseau de pe masa la orce sarbatosare.Amintindumi ca si eu o ajutam pe bunica sa le faca cite o cantitate mare finca ieram o multimea de nepotei ,si  veneam cu drag de sarbatori ..........casa iera plina cu copii ........o amintire frumoasa.Acesti biscuiti sunt deliciosi se gatesc usor nu cer multe ingrendiente si batai de cap!!!ATENTIE dublati portia  finca incepeti cu un biscuite si cind va treziti tava e goala :)....

Intr-un bol se pun toate ingrendietele si incepem a framinta aluatul ,va iesi un aluat lucios si nu se va lipi de mini.
Se pune aluatul la rece pe o ora.
E nevoie de o masina de tocat carne manuala si de dispozitivul de facut biscuiti.
Incepeti a face biscuitii dupa forma si marimea dorita se aseza frumusel pe o tava tapetata cu hirtie de copt.
Se incalzeste cuptorul la 180 ° si se coc timp de 10-12 min pina devin un pic aurii.
Intre timp se incalzeste ciocolata pe baie de aburi si cind biscuitii sunt gata se inmoaie fiecare capat in ciocolata apoi se presoara cu nuca de cocos.
Pofta mare !!!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu