luni, 15 februarie 2016

Torta ,,Mohito"


Ingrendiente:
pentru blat:
5 oua
40 g amidon 
120 g zahar
120 g faina
pentru sirop:
1 pahar sirop de 
minta concentrat
1/2 pahar de apa
1/2 suc de la o lamie
pentru turta din gele:
1 plic de gele din coacaza 
pentru crema:
500 g mascarponi
500 ml frisca 30%
2 lamie verzi
50 g zahar
pentru decor:
1 lamie verde 
minta proaspata
ciocolata alba
Prepararea:
Azi blogul meu face 1 an de cind lam format si vreau sa spun un mare multumesc doamnei 
Liana Filipas care ma indrumat sa fac pasul asta si ma ajutat  cu o vorba buna!!!
Sunt constienta ca am de muncit mult inca dar o fac cu mare drag si sper sa fie de ajutor gospodinelor care abia incep a gati.Pe 14 a fost si ziua indagostitilor tot un motiv in plus de a gati aceasta gustosenie.Multumesc mult  ca ma sustineti si ca intrati in vizita !!!
Inainte de a gati blatul facem gelantina in forma de silicon.
Ferbem apa adaugam plicul cu gele praf sil mestecam.
Se toarna in forma silicon dam la rece sa se intareasca, se poate de gatit si fara gelantina torta.
Gatim aluatul pentru blat: separam albusul si galbanusul aparte.
In fiecare bol adaugam cite 60 g de zahar si batem bine albusu spuma si galbenusurile.
Cam asa trebuie sa arate galbenusul si albusul.
Apoi incet adaugam crema de galbenus in albusul batut .
Si mestecam cu viteza mica a robotului.Spre sfirsit amestecam faina cu amidonul si 
le cernem peste oulee batute si mestecam foarte atent.
Incalzim cuptorul la 180° .Si turnam aluatul in tave si il bagam la cuptor 
sa se coaca timp de 20-25 min.
Blatul este gata cind incepe a se desprinde de pe margini.Se lasa se se raceasca 
in cuptor cu usa intredeschisa.
Sa racit blatu gelantina este gata incepem sa gatim crema pentru  tort
tot odata gatim si siropul siropul .
In bol punem mascarponi frisca zaha si coarja rasa de la o lamie.
Batem bine crema si incet adaugam sucul unei lamii.
Cam asa arata crema cind e gata.
Blaturile se taie si se insiropeaza.
Ungem cu crema.
Primu blat care e taiat in doua apoi peste el se pune gelantina.
Se scoate frumusel din forma ca sa nu se rupa.
Dupa se adauga si a doilea blat la fel il insiropam si ungem cu crema
il nivelam usurel .
Se decoreaza torta dupa dorinta ....
Torta inainte de a o decora se tine timp de o ora la teperatura camerei.
Dupa reteta originala se insoropeaza torta si cu lichior si nu este gatit cu gele.
Iata si o sectiune din torta .Se serveste ci ciai cafea Pofta buna!!!






































2 comentarii: