marți, 2 februarie 2016

Pateuri ,,Trandafiri cu dulceata"

Ingrendiente:
1 kg de faina
42 g drojdie 
100 g de zahar
300 ml lapte
4 galbenusuri de ou
sare un virf de cutit
100 g de unt sau margarina
1 plic de zahar vanilat
Umplutura:
200 g fructe inghetate dupa dorinta 
(eu am folosit afine)
50 g zahar
2 linguri mici de amidon
mai e nevoie
de un pic de lapte si un ou
Prepararea:
Astazi va recomand o reteta de trandafirasi foarte aromati si deliciosi .
Buni pentru mic dejun si nu numai ,umplutura puteti face dupa dorinta,dulceata 
brinza ,nuci ,cu ciocolata.
Intr-un bol mic punem drojdie,sare ,1 lingurita de zahar , 3 linguri de faina
si un pic de lapte caldut.
Se mesteca bine cu furculita si se lasa 15 -20 minute sa creasca.
In alt bol mare se pune faina,zaharul,galbenusurile de ou,plicul de zahar vanilat.
Margarina topita se pune si ea.
Cam asa arata drojdia crescuta.
Se toarna si ea in bolu mare.
Si incepem a framinta aluatul.
Adaugam si laptele caldut.
Aluatul este gata cind nu se mai lipeste de mini si bolu e curat pe margini.
Se lasa aluatul sa se odihneasca si sa creasca astupatil cu o pelicula.
Cit va creste aluatul ne ocupam de fructele care au fost dezghetate,
se pun intrun vas la foc mic cu zahar si amidon.
Se lasa pe foc pina incep a fierbe si se amesteca apoi le dam deoparte sa se raceasca.
Aluatul a dublat in crestere si putem incepe a gati trandafirasii.
Se taie cite o bucata din el.
Si intindem cu citorul o turta pe masa.
Apoi cu o cana facem forme rotunde si se taie cu cutitu prin prejur.
fiecare cerc se taie prin prejur cu cutitu in 3-4-5 parti egale in mijloc lasati loc de 
2-3 cm  .
La mijloc pune cite o lingurita de fructe .
Si incet cu fiecare margina se dam forma unui trandafir.
Se aseaza pe tava sa se odihneasca 15 min fiecare trandafir .
Incalzim cuptorul la 180° .In alt bol mic se pune un pic de lapte un ou .
Si se bate bine adaugati si 1 lingura de zahar.
Inainte de a baga tava in cuptor se unge cu lapte si ou.
Se coc 25-30 min pina devin rumene.
Cind se scot din cuptor se ridica si daca partea de desupt e rumioara 
atunci trandafirii sunt gata si se mai ung inca odata cu lapte si ou cit sunt fierbinti.
Mai puteti gati si cornulete dupa aceasta reteta.
Pofta mare !!!




















































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu