sâmbătă, 22 octombrie 2016

Biscuiti ,,Bufnite"

Ingrendiente:
220 g unt
200 g zahar pudra
1 ou
1 pliculet de vanilie
280 g faina
120 g amidon
40 fasole negre
20 bucati de migdalii intregi
30 g de migdalii feliate
1 lingura de cacao
1 sare un virf se cutit
Prepararea:
Untul moale se pune in bol cu zahar ,vanilie,ou,sare,faina,amidon si framintam aluatul.
Se va primi un aluat molcalut il puneti in frigider pe o ora.
Pregatiti hirtia de copt si pe ea intindem aluatul ,grosimea de 5 mm.
Apoi pe aluat decupati cercuri .
Se pun atent pe tava de copt.
Urmatoarea etapa formam niste bilute mici pentru ochi.
Dam forma ochilor (puteti folosi fasole negre sau picaturi de ciocolata neagra)
In mijloc se pune cite o jumate de migdalie formind ciocul bufnetelor.
Cu cercu se da forma aripilor.
Apoi cu cutitul se fac niste taieturi pe partea aripilor.
Migdaliile feliate se pun cite 3 felii jos a forma ghearele.
Cu o perie muiata in cacao treceme pe ambele parti.
Incalzim cuptorul la 175 ° si se coc 15-20 min pina capata o culoare usor auriu.
Se racesc si puteti ambala pentru cadou.
Gatiti cu drag si pofta buna!
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu