vineri, 19 ianuarie 2018

Tort ,,Medovic cu visine''

Ingrendiente:
200 gr zahar
100 gr unt
2 oua
2 linguri de miere
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
450 gr faina
Crema:
100 gr visine sau prune
100 gr nuci
80 gr zahar
800 gr smintina
250 gr frisca
Prepararea:
Medovic un tort foarte delicios si este desertul casei foarte gustos cu foi de miere se topeste in gura la cit de delicios e va veti indragosti de gustul lui.
Si nu numai va avea un mare succes la orce serbare cu visine sau prune uscate.
Reteta a fost preluata ( http://mom-story.com/2015/03/tort-medovik-so-smetannym-kremom/ )
Intr-un bol termorezistent se pune zaharul,2 oua untul, mierea .
Se pun pe baie de aburi si se mesteca ingrendientele timp de 15 minute 
pina se topeste zaharul untul.
Apoi adaugati bicarbonatul de sodiu si amestecati 10 minute pina dubleaza cantitatea .
Adaugati faina.
Si framintati aluatul.
Mie imi place sa framint aluatul pe masa.
Daca va pare aluatul moale mai adaugati un pic de faina .
Cit faceti foile aluatul se acopera cu pelicula sau un prosop.
Din aluatul dat formati 6 bilute .
Pentru a face  niste foi frumoase le intind pe foaie de copt si cu pelicula.
Intindem fiecare foaie foarte subtire si cu ajutorul unui capat dam forma
rotunda .
Vom obtine 7 foi sau 8 de 24 cm.
Se coc in cuptorul incalzit la 200° timp de 5 min.
Mai jos foile sunt din 2 portii.
Dupa ce sau racit foile se bate  smintina cu frisca si zahar.
Bateti pina devine o crema pufoasa.Visina se pune la scurs si nuca se 
prajeste dupa se marunta.
Fiecare foaie se unge cu 2-3 linguri de smintina si se pune visine si nuci.
Dupa ce lati finisat se lata jumate de ora la temperatura camerei.
Apoi  se pune la rece si  cam in 2 ore se decoreaza dupa dorinta.
Cam asa arata sectiunea cu visine si nuci .
Sectiunea cu prune si nuci.
Se decoreaza dupa dorinta .
Pofta buna!!!









































13 comentarii:

  1. Mare treaba mi-ai dat, tu si Carmen Gog

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) o treaba delicioasa care se merita de gatit,Multa santate va doresc.

      Ștergere
  2. Ce fel de smantana se foloseste? Cu grasime 24% este OK?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ati folosit si mascarpone? Apare in poza cu ingredientele

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua!
    Smantana fermentata este potrivita pentru aceast crema?
    Multumesc! :)

    RăspundețiȘtergere