joi, 25 iunie 2015

Cartofi umpluti in sos de smintina

Ingrendiente:
7 cartofi mari
100 g carne tocata
2 cepe
1 borcan de ciuperci
200 ml de frisca
2 linguri de amidon
1 ou 
marar uscat
ulei 
frunze de dafin
sare
apa

Prepararea:
Sunt niste cartofi gustosi si usor de preparat!
Se incepem cu cartofii se curata bine se spala .
Apoi incepem ai gauri.
Cit timp pregatim umplutura se lasa crtofii in apa.
In carnea tocata se adauga o ceapa calita un ou sare piper si verdeata .
Si se mesteca bine .Apoi incepem cu ceapa sa o calim.
Ciupercile se scurg.
Cind ceapa incepe a se rumeni adaugam ciupercile si le lasam sa
se inabuse 5 min inpreuna.
Adaugam frisaca sare piper dupa gust.
Incepem a umplea cartofii.
Si se aseaza frumos in cratita.
Adagam apa cit sa se astupe si se pun la fiert cu citeva frunze de dafin
si boabe de piper.Se fierb cartofii 20-25 min depinde de sortul cartofilor.
Cind sunt gata se varsa jumate din apa si adaugam peste eii sosul de ciuperci.
Intr-un bol se pune amidonul amestecat cu apa si se toarna si el peste cartofi.
Se ferbe tot 10 minute la foc incet si se amesteca bine printre cartofi incet sa 
nu se farime (e de dorit sa folositi o lingura de lemn).
Se servesc calzi .
Pofta mare pentru mic si mare!!!

























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu