vineri, 12 iunie 2015

Torta Lapte de Pasare



Ingrendiente:


Pentru blat :
4 oua
4 linguri de cacaua 
1 pahar de zahar
1 pahar de faina
1 pliculet zahar vanilat
Pentru sufleu:
7 oua
200 g unt 
1 pahar de zahar
1 borcan de lapte condensat
2 plicuri zahar vanilat
2 plicuri de gelantina (18 g)
1 virf de cutit sare
1 virf de cutin sare de lamie
Pentru glazura:
200 g ciocolata amaruie
200 ml de frisca
Prepararea:
Deci o torta care pare dupa ingrendiente ca se gateste greu din contra va zic ca e cea mai usoara torta si cea mai gustoasa torta pe care o adora familia mea si cei dragi.La bun inceput aveam o mare frica ca sa o incerc si dupa prima incercare o gatesc fara sa mai trag cu ochiul in reteta originala :)
Sa trecem la treaba si spor la gatit !!!
Pasult 1 incepem cu blatul se pun intrun bol ouale zaharul si zaharul vanilat.
Aici am pus 6 oua finca blatul e pentru o torta mare si una mica :)
si batem bine pina devine o compozitie spumoasa .
Apoi adaugam faina incet incet ....
si praful de cacaua.
Viteza robotului se micsoreaza si se mesteca incet puteti mesteca si cu o lingura.
Se toarna toata compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina sau se pune 
hirtie de copt .
Cuptorul se incalzeste la 180° si se baga tava la copt timp de 20-25 min.
Se coace pina treceti testul cu o scobitoare daca scobitoarea ese curata atunci blatul e gata.
Dupa ce se raceste blatul se taie in 2 parti.
Pasul 2 incepem sa pregatim sufleul,intr-un vas se separa 7 oua albusul deoparte si 
galbenusul in alt vas.
Apoi adaugam zaharul,zahar vanilat ,sare si sarea de lamie.
Se pune vasul pe baie de aburi.
Si incepem a mixa cu viteza mica pina se va topi zaharul si albusul 
se va incalzi pina la 80-85 grade.
Apoi inlaturam vasul si il batem pina optinem o spuma alba si lucioasa.
In alt bol se pune untul la temperatura camerei si se bate bine .
Apoi adaugam laptele condesat si mestecam cu mixerul.
Robotul se porneste la viteza mica si adaugam crema de unt in albusurile de ou.
Intre timp ne ocupam de gelantina se pune praful intrun vas adaugam 12 linguri de apa 
si se lasa sa se inmoaie .
Se pune vasul pe apa de aburi la foc pina se topeste toata gelantina.
Dupa ce gelantina este topita se toarna incet peste crema cu albus si unt 
marim viteza mixerului se bate timp de 5 min.
Sufleul este gata si se toarna peste blat care e pus in tava.
Se baga tava la frigider pe 1 ora ca sa se intareasca sufleul.
Pasul 3 pregatim glazura pe baie de aburi se pune un bol si in el punem ciocolata 
si frisca .
Si se amesteca incet pina se topeste .
Si incepem a glazura torta.
Decoratia o gatiti dupa dorinta ,aici lam decorat cu crema din albus de ou.
Cam asa arata torta Lapte de pasare.
Aici am postat si alte torte tot dupa aceasta reteta .

Pofta buna!!!
































6 comentarii:

  1. Nu am inteles prea bine unde este a doua jumatate de blat?

    RăspundețiȘtergere
  2. Lina Gherdelescu eu am gatit cu o jumate de blat dar daca va uitati bine la torta cu miki sunt 2 parti de blat.

    RăspundețiȘtergere
  3. si galbenusul din cele 7 oua se amesteca cu untul sau nu folosim galbenusul deloc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acele 7 galbenusuri ramin nu se folosesc in tort,dupa din ele gatesc niste biscuiti sau chiar taietei de casa .

      Ștergere