luni, 16 februarie 2015

Borș cu varza și sfecla roșie




















Ingrediente :
300 g carne de porc 
400 g varză murată
2 cepe mari
1 morcov
1 sfecla roşie
1/2 ardei dulce
1 rădăcina de patrunjel
patrunjel proaspăt 
mărar proaspăt
sare piper 
ulei
frunze de dafin
cîteva boabe de piper
1 lin. paste de tomat 
2-3 cartofi 
Pregătirile :
Legumele pentru Borș.
Carnea de porc se spală bine se porţionează și se pune la fiert.După ce a început a fierbe luăm spuma și se schimbă apa clatim carnea și di nou punem la fiert cu apa curată.În apa punem 1 frunza de dafin si niste boabe de piper.
Apoi în apă mai adăugăm o ceapă și rădăcină de patrunjel.Restul legumelor se curată și se spală bine.

Continuăm sa tocam varză pe un fund.
Si o adăugăm în cratiţă  la fiert cînd aproape carnea este gata fiartă .
Legumele spălate se taie,sfecla se taie în jumate o bucată o punem la fiert și alta la calit .
Se adaugă și ele în cratiţă.

Într-o tigaie punem ceapa să se caleasca apoi sfecla tăiată bucăţi ,adăugăm pasta de tomat și lăsăm sa se prajeasca la foc încet.

Cînd este gata le punem și pe ele în cratiţă.
La sfîrşit tocăm verdeturile .
Se lasă să fiarbă 5 min si la sfîrşit adăugăm sare după gust .Dacă gătiţi borșul cu varză proaspătă aveţi nevoie de borș acru sau de suc de lămîie .
Borșul este gata se servește cu smîntînă sau ardei iute .
Pofta buna !!!
















2 comentarii: