miercuri, 25 februarie 2015

Ile flotante sau lapte de pasare

Ingrendiente:
4 oua
150 ml de lapte
100 g de  zahar
1 baton de vanilie
1 lingurita suc de lamie
sare 
Pregatirea:
Ingrendientele sunt  preluate de pe acest linc
 http://www.nicolaitand.ro/ile-flotant/ 
si pregatirea de pe lincul  
http://www.jamilacuisine.ro/lapte-de-pasare-reteta-video/
Se separa ouale albusul si galbenusul deoparte.In bol punem galbenusele si le batem pina devin o crema alba.
Incet adaugam cite un pic de lapte  in galbenusele batute.
Apoi punem crema la fiert pe foc incet si amestecam incontinu .
In ea se adauga batonul de vanilie si seminta dinauntri.
Se taie in mijloc ci cu marginea cutitului scoatem semintele de vanie.
Crema se fierbe pina se ingroasa un pic apoi o punem la rece sa se raceasca .
Am pus cratita  intr-un vas cu apa rece sa se raceasca mai repede .
Albusurile se bat cu un pic de zahar suc de lamie si sare.
Batem pina iese o crema alba lucioasa .
Incalzim cuptorul la 100° si punem in forme de silicon crema .
Se pun intr-o tava cu putina apa si se tine la cuptor 15 min.
Dupa ce sa racit crema se toarna in formele de desert si deasupra punem albusul scos din forma de silicon.
Punem desertul la frigider citeva ore apoi inainte de a il servi se rade cu un pic de ciocolata.
Pofta buna !!!

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu