sâmbătă, 21 februarie 2015

Paine de casa impletita

Ingredinete:
500 g de faina
250 ml de lapte caldut
1 lingura de unt 
2 oua
1 plic de drojdie uscata
1 lingura de zahar 
1 lingura de sare


Punem intr-un vas drojdia uscata,sarea,zaharul si citeva lingure de faina.

Adaugam un pic de apa sa se inmoaie drojdia  si se lasa maiaua la crescut timp de 10 min la loc caldut.Din faina ramasa facem o gaura in mijloc  unde punem oul si restul de lapte cald.Turnam maiaua peste lapte si framintam pina se inglobiaza toata faina in aluat.Apoi adaugam treptat cite putin unt si framintam in continuare.Cu totul dureaza 10-15 min.

Asezam painea in tava unsa cu ulei si o acoperim sa creasca inca 30 min dupa care ungem pinea cu putin lapte si se pune in cuptorul incalzit 180° timp de 35-40 min.
Inainte dea scoate pinea din cuptor o ungem cu ou .
Painea este gata si se lasa sa se raceasca.Ese o paine gustoasa moale si cu aroma numa buna pentru mic dejun.


 
Pofta buna!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu