sâmbătă, 28 februarie 2015

Sarmale cu varza

Ingrendiente:
1 capatina de varza murata
500 g carne de porc
4 cepe mari
4 morcovi mari
2 pahare de orez
1 lingura paste de rosii
untura sau ulei pentru prajit
sare piper dupa gust
suc de rosii 
citeva frunze de dafin
marar sau patrunje proaspat
Prepararea:
Varza murata se spala si se pune in apa ca sa iasa din ea sarea.(Daca varza e mica aveti nevoie de 2 )
Incepem cu umplutuira carnea de porc se spala si se taie bucati mici.
Se pune intr-o tigaie sa se prajeasca .
Apoi incepem cu legumele ceapa si morcovul.
Cind incepe a se rumeni ceapa se pune si morcovul la un loc .
Mai adaugam si pasta de rosii se tine pe foc 5 min.
Tocam patrunjelul si mararul marunt.
Intr-un bol punem orezul spalat .
Si in el mai punem restul ingrendientelor gatite pentru sarmale.
Amestecam tot bine ,si incepem a gati foile de varza.
Sarmalele se pregatesc mici si e de dort frunza sa fie taiata in bucati mici.
Un mare multumesc as vrea sai spun Ceslavei !!!De pe blogul eii am invatat si eu sa impletesc sarmalele !!!http://gustosel.com/2015/02/07/sarmale-moldovenesti-in-foi-de-varza/
Si incepem a impleti sarmalele.
Le aranjam frumos in oala.
Continuati pina terminati toata umplutura.
La sfirsit adaugati citeva boabe de piper negru si frunzele de dafin.
Amestecam sucul de rosii cu apa fiarta si turnam deasupra la sarmale .
Incalzim cuptorul la 200° si le punem la fiert.
Dupa ce vedeti ca a inceput a fierbe dati temperatura cuptorului la 150°-100° si le lasati pe 2 ore in cuptor cu un capac sau o farfurie peste ele,cu cit stau mai mult la cuptor cu atita sunt mai bune sarmalele.
Se servesc calde cu smintina si un pahar de vin moldovenesc!
Pofta buna dragi gospodine!!!




















4 comentarii: