duminică, 10 aprilie 2016

Placinte

Ingrendiente:
250 g margarina
200 ml apa
zahar jumate de lingurita
sare
ulei 
1 linguruta de otet
3-4 pahare de faina
umplutura dupa dorinta
Prepararea:
Se ia margarina si se pune intr-un vas cu apa sare si zahar .
Adaugam apa si otetul.
Punem vasul pe baie de aburi ca sa se topeasca margarina.
Cind compozitia din vas este calduta (atentie nu ferbinte si nici rece) se adauga 
faina si framintam aluatul.
Va iesi un aluat molcalut usor de lucrat cu el mai adaugam un pic de ulei il framintam
si direct facem bilute mici.
Bilutele le turtim si ungem cu ulei ca sa se odihneasca un pic.
Apoi se intorc pe partea cealalta si incepem a lucra cu prima turta.
Turtim aluatul si facem o turta .
Punem umplutura in mijloc.
Si incepem a da forma rotunda la placinta.
Se aseza frumos pe o tava tapetata cu ulei sau pe o foaie de hritie de copt.
Se unge cu ulei inainte de a le baga in cuptoru incalzit 200° timp de 25 min pina devin rumene.
Aici am mai gatit cu varza cu cirese cu cartofi.

Cu brinza
Cu cartofi
Cu visine
Pofta mare!!!




































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu