marți, 19 aprilie 2016

Torta cu cafea

Ingrendiente:
5 oua
6 linguri de zahar
5 linguri de faina
3 linguri de cafea solubila
2 linguri de amidon
1 lingurita praf de copt
Crema:
500 g mascarponi
300 ml smintina 30%
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
Siropul:
1 plic de capuccino 
150 ml apa fiarta
50 g zahar
Prepararea:
Torta gatita de ziua mea 2.04.2015 in sfirsit am gasit timp sa postez si reteta :)
E o torta usor de gatit cu gust de cafea si nu ea timp mult .
Separam 5 oua  albusu si galbenusurile aparte.
Batem albusurile bine cu jumate din portia de zahar pina devin spuma alba si lucioasa.
In alt vas punem toate ingrendientele uscate si galbenusrile de ou.
Cu un mixer mestecam.
Apoi cu o lingura adaugam aluatul din cafea in albusul de ou ,se mesteca incet .
Se ea o tava tapetata cu hritie si turnam in el aluatul.
Se coace in cuptorul incalzit la 150° timp de 35-40 min. 
In perioada coacerii e interzis sa deschideti usa cuptorului.
Cind e gata incercam testul cu cutitul.
Lasati blatul sa se raceasca si pregatim crema.
Smintina zaharu si mascarponi se pun in vas se bat pina devine o crema mai consistenta.
Blatul se taie in doua ( pentru acest tort am dublat portia).
Se insiropeaza si ansamblam torta.
Spre sfirsit ungem bine si suprafata tortului cu crema .
Il decorati dupa dorinta,aici lam decorat cu crema din albus de ou.
Poftaa buna!!!








































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu