Ingrendiente:
pentru aluat :
2 oua
400 g faina
200 g unt
1 zahar vanilat
2 linguri de cacaua
100 g zahar pudra
1 g de sare
pentru umplutura:
300 g brinza
200 g ricotta
4 oua
3 linguri de gris
200 g de zahar
1 portocala
zahar vanilat
visine
sare
Prepararea:
Tot am auzit de prajitura ,,tunel-cu-brinza-si-visine" de pe blogul SAVORINE URBANE (http://savoriurbane.com/prajitura-tunel-cu-branza-si-visine/#)
Si am fost curioasa sa incerc si eu aceasta reteta interesanta numai ca am facut citeva modificari.
Am incercat sa gatesc in doua tave diferite ......iese minunat si foarte gustoasa!!!
Mai in jos sunt ingrendientele necesare si putem trece la treaba .
Incepem sa gatim aluatul se pune toate ingrendientele intrun bol si framintam
va iesi un aluat molcalut .Apoi se inparte in doua parti.
Pentru umplutura pune brinza,ricota,zaharul si sarea intrun bol.
Si trecem cu blenderul prin ea .
Apoi adaugam cele 4 oua si se amesteca bine.
Radem coarja de la portocala si adaugam si grisul.
Se ea o tava si se tapeteaza cu unt si faina.
Aluatul se pune pe o foaie de copt si se suceste sucitorul.
Apoi se ea foaia cu aluatul de pe ea si se aseaza in forma de copt.
Se lipeste bine toate marginile aluatul va trebui sa fie mare ca sa ajunga si sa inchidem prajitura .
Atent scoatem hritia de pe aluat.
In mijloc punem umplutura .
Deasupra se pune visine fara simburi.
cu bucata de aluat ramasa se astupa umplutura.
Prajitura se coace in cuptorul preincalzit la 180° timp de 35-40 min.
Dupa se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe un platou pudrind cu zahar pudra.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu