miercuri, 18 martie 2015

Ghiveci din legume

Ingrendiente:
1 vinata mare
1 dovlecel
2 cepe mari
2 morcovi mari
3 ardei dulci
4 rosii 
usturoi
sare
1 lingura de zahar
1 lingura de otet   
frunze de dafin
ulei
Prepararea:
Legumele se spala si se curata apoi le taiem cubulete,
se pun aparte fiecare finca le vom gati pe rind.
Intr-o tigaie punem ulei si se pune pe foc,cind uleiul 
este ferbinte adaugam ceapa si cu morcovii.
Se calesc pina devine ceapa aurie si o punem in vasul 
unde veti pregati ghiveciul mai departe.
Apoi continuam cu dovlecelul il calim pina devine 
abia abia rumen.
Se adauga si dovlecelul peste ceapa si morcov.
Si acelas lucru se face si cu restu legumelor vinata si ardeiul.
Se pune pe foc vasul si se lasa sa fiarba 35 min .
Adaugati citeva boabe de piper si frunze de dafin.
Puneti capacul.
Dupa 35 min se adauga sarea zaharul si otetul.
Usturoiul curatit.

In acelas timp taiati rosiile bucati.
Adaugatile in vas si amestecati usurel cu o lingura de lemn.
Si dinou punem capacul sa fiarba 10-15 min.
Ghiveciul este gata se serveste rece si cald dupa dorinta.
Poftim la masa.
Pofta buna!!!


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu