sâmbătă, 7 martie 2015

Tocanita cu carne de vita

Ingrendiente:
600 g carne de vita
1 ceapa
2 catei de usturoi
patrunjel verde
3 linguri de ulei
piper
sare
paprica dulce
Pentru piure:
4-6 cartofi mari
Lapte
sare
piper
30 g de unt
1 frunza de dafin
Prepararea:
Dupa ce aveti toate ingrendientele de mai sus se ea o tigaie sau o cratita
 se pune pe foc si  dupa  ce sa incalzit  in ea adaugati 3 linguri de ulei
si bucatile de carne.

Intre timp tocati ceapa usturoiul si patrunjelul.
Cind carnea se incepe a rumeni adaugam ceapa usturoiul si patrunjelul.
Le mai lasam 5-10 minute la foc incet si adaugam sare piper si paprica.
Turnati apa fiarta pina se inunda bucatile de carne.
Amestecati bine si puneti un capac lasati la foc incet sa fiarba
pina scade apa si se liaga sosul.
Intre timp gatim piureul de cartofi.
Se curata cartofii se spata si se taie cubulete.
Se pun intr-o cratita si se toarna lapte desupra lor.
Se pun la foc incet timp de 20-30 min.
Cind sau fiert cartofii se scurg si se pune zeama aparte.
Si incepem a ii pisa adaugind sare piper si unt.
Daca va pare prea uscata piureul adaugati zeama de la cartofi cite un pic.
Tocanita noastra si piureul este gata puteti servi cu drag.
Pofta mare si va astept cu pareri noi!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu