Ingrendiente:
Pentru pandispan 26cm:
7 oua
210 g de faina
210 g de zahar
un praf de sare
Crema:
1 kg de smintina
400 ml de frisca
1 pahar jumate de zahar
Decor:
fructe dupa sezon
Prepararea:
- Pentru pandispan folosim cite 30 g de faina,30 g de zahar pentru 1 ou.
- Praf de copt nu folosim niciodata!!!
- Ouale le tinem la temperatura camerei cit si celeleate ingrendiente.
- Ca sa reusiti un pandispan bine crescut secretul e sa batem ouale cu zahar timp de 20 min cu robotul (mixer 25-30 min) va iesi un pandispan crescut bine si pufos.
- Cuptorul nu se deschide deloc in timpul coacerei.
Ouale se separa albusul deoparte si galbenusu aparte.
Inpartem zaharul in parti egale,sarea in albusri se pune.
Si incepem a bate bine pina albusurile devin spumoase,
si galbenusurile pina isi schimba culoarea .
In galbenusurile batute adaugam cite un pic de faina cernuta si amestecam incet .
Apoi compozitia data o adaugam cite un pic in albusurile batute .
Dupa ce am incorporat toate ingrendientele ungem o tava cu unt si o tapetati cu faina.
Si turnam aluatul in el.
Dupa ce la-ti nivelat,loviti forma de citeva ori de masa ca sa eliminati excesul de aier format de aluat.
Introduceti pandispanul in cuptorul incalzit 170° timp de 20-25 min.
Cind pandispanul incepe sa devina auriu si se desprinde singur de marginea formei atunci este gata.
Cuptorul il stingeti,intredischideti usa si il lasati sa se taceasca inauntru.
Crema :
Smintina si frisca se pune intrun bol cu zaharul si cu semintele de la o pastaie de vanilie.
Se bate pina se ingroasa crema.
Pandispanul se taie in doua .
Pe un suport punem crema cit e marimea pandispanului.
Asezati o bucata taiata peste crema.
Ungeti cu crema desupra.
Aranjati un strat de fructe (eu am pus kiwi,capsune,zmeura,poama si banana
un secret pentru banana ca sa nu se inegreasca dupa ce o taiati felii puneti suc
de lamie peste ea intr-un bol .
Iara un strat de crema suptire.
Sil acoperim cu a doua bucata de pandispan.Cu crema ramasa ungem prin prejur.
Decorati torta dupa dorinta.
Sa mincat cu mare drag data viitoare va pun si o poza cum arata inauntru.
Spor la gatit dragi gospodine!!!
superba torta !! imi place mult cum a iesit! am incercat-o de mai multe ori :) bravo. Mariana
RăspundețiȘtergereMa bucur mult sa aud ca va placut si cal gatiti de multe ori!!!
ȘtergereO minunăție!
RăspundețiȘtergere