luni, 9 martie 2015

Prajitura cu mere si beze

Ingrendiente:
Blat:
6 oua
200 g de zahar
200 g de faina
2 piculete de vanie
4 mere
2 linguri suc de lamie
Beze:
3 albusuri de ou
50 g de zahar
1 praf de sare
Mod de prepararea:
Incepeti cu merele le spalati apoi se curata si se taie .
Peste merele taiate se adauga suc de lamie
Pentru blat se pune ouale intr-un bol cu zahar si pliculetele de vanie.
Se bate pina se schimba la culoare si se mareste cantitatea .
Adaugati faina cite un pic si micsorati viteza robotului,
sau puteti amesteca cu lingura incet .
Tapetati o forma cu unt si faina.
Turnati aluatul in ea.
Aranjati merele deasupra aluatului.
Incalziti cuptorul la 180° si coaceti blatul timp de 25 min.
Pregatim bezeaua!In albusurile de ou se adauga praf de sare 
suc de ramie si 50 g de zahar.
Se bate pina devine alb si lucios .
Incercati cu un cutit blatul daca iese cutitul curat blatul e gata ,
daca iese cutitul murdar atunci mai lastai blatul 5-10 min.
Ornati blatul cu bezea .
Si il introduceti in cuptor 5 min.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Este o prajitura foarte delicioasa moale se topeste in gura 
si se poate gati cu orce tip de fructe .
Pofta buna dragele mele!!!




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu