Ingrendiente:
8 prepelite
1 lamie
150 g de unt
4-5 catei de usturoi
1 ramura de oregano
1 ramura de rozmarin
1 ramura de estragon
60 ml. de apa
sare
piper
Prepararea:
Reteta de pe blogul Laura Laurentiu
http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/retete-mancare/prepelite-la-cuptor-cu-unt-aromat.html
In primul rind prepelitele se spala bine si se zvinta cu un servetel de bucatarie.
Si gatim untul aromat,pentru el aveti nevoie de asa mirodenii :
Se ia untul si adaugam in el un catel de usturoi sare piper,oregano,rozmarin,estragon
si jumate de lamie rasa plus sucu de la jumate de lamie.
Toate ingrendientele de mai sus leam pus intr-un blender si leam omogenizat
va iesi un unt extra aromat si bun
Apoi se ia incet si cu atentie se desprinde pielea prepelitelor de pe piept
deasupra si daca reusim si pe alaturi cu mare grija ca pielea e fragila.
Si puneti cite o lingurita doua de unt aromat sub piele.
Masati cu mina ca sa se distribuie uniform.In fiecare prepelita se
baga 1 lingurita de unt si o felie de lamie.
Si le punem frumusel pe o tava de copt prepelitele se sareaza pipareaza
si adaugam citiva catei de usturoi si ierburi.
Se adauga apa si punem capac daca nu se astupa cu o folie de aluminiu.
Dati prepelitete la cuptoru incalzit 200 ° timp de 30 min dupa
scoateti capacul stropitile cu suc si mai lasatile timp de 30 min ca sa se rumeneasca frumusel.
Cind sunt gata lasatile sa se odigneasca cu capac inca 10-15 min.
Prepelitele se vor gati repede finca sunt micute si daca bagati cutitul
in pulpita sau piept si iese un suc curat si e moale carnea sunt gata.
Se servesc cu garnitura preferata noi iam servit cu cartofi sparanghel si morcovi.
Am fost tare surprinsi placut de gustul aromat a prepelitelor e pentru prima oara cind le gatesc si
nu ma voi opri aici.Untul aromat na lasat carnea sa fie uscata ba din contra foarte moale si suculenta.
Cind aveti ocazia de a gati nu evitati prepelita!
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu