duminică, 1 martie 2015

Torta cu fructe

Ingrendiente:
Pentru pandispan 26cm:
7 oua 
210 g de faina
210 g de zahar
un praf de sare 
Crema:
1 kg de smintina 
400 ml de frisca
1 pahar jumate de zahar
Decor: 
fructe dupa sezon
Prepararea:
  1. Pentru pandispan folosim cite 30 g de faina,30 g de zahar pentru 1 ou.
  2. Praf de copt nu folosim niciodata!!!
  3. Ouale le tinem la temperatura camerei cit si celeleate ingrendiente.
  4. Ca sa reusiti un pandispan bine crescut secretul e sa batem ouale cu zahar timp de 20 min cu robotul (mixer 25-30 min) va iesi un pandispan crescut bine si pufos.
  5. Cuptorul nu se deschide deloc in timpul coacerei.
Ouale se separa albusul deoparte si galbenusu aparte.
Inpartem zaharul in parti egale,sarea in albusri se pune.
Si incepem a bate bine pina albusurile devin spumoase,
si galbenusurile pina isi schimba culoarea .
In galbenusurile batute adaugam cite un pic de faina cernuta si amestecam incet .
Apoi compozitia data o adaugam cite un pic in albusurile batute .
Dupa ce am incorporat toate ingrendientele ungem o tava cu unt si o tapetati cu faina.
Si turnam aluatul in el.
Dupa ce la-ti nivelat,loviti forma de citeva ori de masa ca sa eliminati excesul de aier format de aluat.
Introduceti pandispanul in cuptorul incalzit 170° timp de 20-25 min.
Cind pandispanul incepe sa devina auriu si se desprinde singur de marginea formei atunci este gata.
Cuptorul il stingeti,intredischideti usa si il lasati sa se taceasca inauntru.
Crema :
Smintina si frisca se pune intrun bol cu zaharul si cu semintele de la o pastaie de vanilie.
Se bate pina se ingroasa crema.
Pandispanul se taie in doua .
Pe un suport punem crema cit e marimea pandispanului.
Asezati o bucata taiata peste crema.
Ungeti cu crema desupra.
Aranjati un strat de fructe (eu am pus kiwi,capsune,zmeura,poama si banana
                un secret pentru banana ca sa nu se inegreasca dupa ce o taiati felii puneti suc
 de lamie peste ea intr-un bol  .
Iara un strat de crema suptire.
Sil acoperim cu a doua bucata de pandispan.Cu crema ramasa ungem prin prejur.
Decorati torta dupa dorinta.
Sa mincat cu mare drag data viitoare va pun si o poza cum arata inauntru.
Spor la gatit dragi gospodine!!!




























3 comentarii:

  1. superba torta !! imi place mult cum a iesit! am incercat-o de mai multe ori :) bravo. Mariana

    RăspundețiȘtergere