vineri, 20 martie 2015

Prajitura Valurile Dunarei

Ingrendiente:
Pentru aluat:
2 borcane compot de visina
400 g faina
200 g de unt moale
200 g de zahar
6 oua
1 pliculet praf de copt
1 lingura de rom
1 praf de sare
6 linguri de lapte
2 linguri de cacao
Pentru crema:
150 g de unt moale
500 ml de lapte
100 g de zahar
2 galbenusuri de ou
60 g de amidon
1 pastaie de vanilie
Pantru glazura:
300 g ciocolata amaruie
200 ml de frisca
Pregatirea aluatului:
http://www.jamilacuisine.ro/prajitura-valurile-dunarii-reteta-video/
Visinele din borcane se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Untul moale il batem bine cu mixerul in acelas timp 
adaugati prafu de sare si zaharul.
Cind este bine omogenizat il gramadim si incepem sa adaugam cite un ou.
Batem pina punem toate ouale.
Fiecare ou se bate cam 1 minut incet adaugam faina amestecata 
cu praful de copt .
Cam asa arata aluatul.
Aluatul il inpartim in 2 parti o parte o intindem pe tava unsa cu 
unt sau puneti o hirtie de copt.
Intindeti bine aluatul in tava.
In cea de a doua jumate de aluat se adauga cacaua ,romul si lapte.
Si batem bine sa se omogenizeze aluatul.
Turnati aluatul cu cacaua peste cel fara cacaua.
Si il intindeti incetisor ca sa fie mai usor il turnati peste tot cite un pic.
Se iau visinele scurse de suc si se aseaza peste aluat .
Incalziti cuptorul la 170° si introduceti tava in el sa se coaca timp de 30-35 min
pina trece testul scobitorii.
Timp cit se raceste prajitura se pregateste crema.

Pregatirea cremei:
Intr-o cratita se adauga amidonul .
Si peste el adaugam lapte cite un pic sa se omogenizeze amidonul.
Incet incet adaugam tot laptele apoi 2 galbenusuri de ou.
Adaugati si zaharul cu seminta de vanie mestecam pina se topeste si se pune la foc.
Atentie!!! Se amesteca in continu pina se ingroasa crema,
si sa nu se lipesca la fundu vasului.
Crema este gata se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
In bolul de la mixer se pune crema si incepe sa se bata bine.
Si adaugam cite o bucatica de unt .
Batem crema pina se omogenizeaza tot untul ,cam asa arata.
Peste blat se pune crema si se intinde .
Se pune in frigider ca sa se intareasca crema,intre timp gatim glazura.
Pregatirea glazurei:
Intr-o cratita mica adaugati ciocolata bucati si frisca.
 Puneti pe foc si amestecati bine pina se topeste ciocolata si se omogenizeaza bine.
Se lasa sa se raceasca atit cit sa putem suporta  degetul in el.
Scoateti tava din frigider si turnati glazura peste ea.
Lasati prajitura peste noapte in frigider .
Dimineata o puteti taia si servi cu o cafea .
Sa aveti pofta !!! Cu drag Aurelia.























































2 comentarii:

  1. oho, ce de lung e tot procesul. Tare frumos rezultatul final in schimb!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amelia credema ca se merita de gatit ...iti pare ca e lung dar se gateste usor !!!

      Ștergere